zondag 13 juli 2008

Zaterdag 12 juli: Monterey

Vandaag zou één van de langste dagen worden qua kilometers en dat is ook zo gebleken. We vertrokken in Santa Barbara richting Monterey.
In Santa Maria zijn we bij de Wal Mart gestopt om een koelbox te kopen. Dat is wel gemakkelijk om wat drinken koel te houden en als we ergens eens zouden willen picknicken in de parken kunnen we hem ook wel gebruiken.
Dan reden we verder naar het noorden over Highway 1. Daar zijn we beginnen klungelen. We wilden tanken in Cambria, maar toen zagen we dat het daar wel heel duur was. Dus wij reden verder. Toen we voorbij San Simeon waren, realiseerden we dat we ons ‘in the middle of nowhere’ bevonden. We keken eens op onze TomTom waar er ergens in de buurt een tankstation was (we hadden niet meer zoveel in onze tank) en dat was in … Cambria!! Wij moesten dus terug naar dat dure tankstation. We tankten toch maar vol, je weet maar nooit wanneer je pas een ander tankstation tegenkomt en we wilden niet zonder benzine vallen. Hier verloren we dus 40 km mee!
Wij reden dus terug richting San Simeon. Daar zagen we op een plaat dat de Highway 1 zo’n 30 mijl verderop afgesloten was en dat er geen omleiding was. Tja, dan hebben wij ervoor gekozen om om te keren, want we wilden niet helemaal tot daar rijden om dat lange stuk terug te moeten rijden. Wij dus teruggedraaid: weeral zo’n 60 km verloren! Zo zijn we ook kostbare tijd kwijtgespeeld.
Lichtpunt in deze miserie was wel dat we iets voorbij San Simeon even uitgestapt waren bij een view point en daar hebben we een aantal zeeolifanten gezien! Enorme beesten die serieus lawaai kunnen maken! Dat was wel leuk om te zien!
Uiteindelijk kwamen we toch nog om 4.15pm aan in Monterey. We hebben dan meteen het aquarium bezocht. Dat was wel de moeite: er waren heel grote bassins. We hebben natuurlijk ook veel verschillende vissen gezien!
Na het bezoek aan het aquarium zijn we naar het hotel gereden. Het inchecken verliep vlot en wij gingen direct op zoek naar onze kamer. Het is een kleine kamer, maar wel netjes en verzorgd.
Nu zijn we juist terug van onze wandeling naar Fisherman’s Wharf. We hebben daar gegeten in een visrestaurant. Raf had een gemengde visschotel en ik had calamares. Het was heel erg lekker, maar ook heel erg veel!
De temperaturen zijn hier wel wat minder warm dan in Santa Barbara en LA. Het is gevoelig frisser, maar het zonnetje schijnt nog volop. Wij zijn dus tevreden!
Hopelijk krijgen we morgen in San Francisco hetzelfde goede weer!








1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Tine en Raf

Ik heb al 2 andere reacties gestuurd op je weblog, maar die komen blijkbaar niet aan daar in de USA. Ik probeer het nog eens met dit kort berichtje. Geef je mij een seintje als het gelukt is?
Nu ga ik koken!

Groetjes uit een koud en nat
Hoogstraten

Ma