vrijdag 11 juli 2008

Donderdag 10 juli: Los Angeles

Gisteren hadden we onze wekker gezet om 7u, maar vanmorgen waren we allebei om 5.00u al wakker. We zijn om 5.20u dan maar opgestaan, konden we ineens een telefoontje naar huis plegen. Om 7.15u zijn we gaan ontbijten in het restaurant van het hotel. Het ontbijt is niet inbegrepen bij onze kamer, maar je kunt er uiteraard wel één krijgen. Wij betaalden $11.99 per persoon voor een ontbijtbuffet. Het was uitgebreid en heel erg lekker!! Er waren croissants, toasts, muffins, cornflakes, gebakken ei, spek met eieren, gebakken brood, aardappelen, spek, vers fruit, enz. Morgen dus weer zo’n ontbijt! Nadien zijn we doorgereden naar Burbank. Daar had ik een VIP-tour gereserveerd bij Warner Bros Studios. We waren met z’n achten in de groep en kregen een rondleiding van een gids. We hebben veel gezien: gevel van ER, set van het café ‘Central Perk’ in Friends, huizen van Lorelai & Sookie van Gilmore Girls, het weeshuis van Annie, de set van Two and a half Men en nog veel meer. Het was echt wel leuk om eens alles vanachter de schermen te kunnen bekijken! Na twee uur zat de tour erop. Niet zo ver af van de WB Studios staat het Hollywood Sign. Daar zijn we dan maar even naartoe gereden. Kwestie van dat ding toch eens gezien te hebben nu we hier waren. We besloten om daarna toch nog naar Disneyland te rijden. Het was tenslotte nog maar 12u en het park is tot middernacht open. Het was wel een redelijk lange rit tot ginder met nogal veel verkeer. Toen we in Disneyland aankwamen, hebben we nog gauw frietjes van Mc Donald’s gegeten en dan konden we er weer tegen. In het park was het vreselijk druk! Dat maakte het helemaal niet gezellig om daar rond te lopen. Bovendien was het aan elke attractie heel lang aanschuiven. En 75 min. wachten om in een attractie te kunnen die 1 min. duurt, hadden we er echt niet voor over. We hebben wel een aantal dingen gedaan, maar niet heel veel. Om 17.00u hadden we heel het park doorgewandeld en we hadden genoeg gezien. Disneyland heeft ons niet echt kunnen bekoren. Spijtig dat we hieraan $132 gespendeerd hebben… De rit terug naar het hotel viel eigenlijk goed mee. Ik had een hele grote verkeerschaos verwacht, maar gelukkig was die er enkel aan de overkant van de Freeway. Wij hadden dus geluk en konden overal redelijk goed doorrijden! Daarnet zijn we even in het zwembad gesprongen, maar het was nogal koud naar mijn goesting! Ik was er dus heel snel uit! Nu gaan we iets zoeken om te eten hier in de buurt van het hotel. Morgen verlaten we LA en gaan we naar Santa Barbara!!!







Update: We zijn lekker gaan eten in het restaurant bij het hotel. In de buurt waren enkel restaurants van de naburige hotels en het is een beetje onnozel om naar het restaurant van een ander hotel te gaan als er aan je eigen hotel een is. We hebben allebei Ceasar Chicken Wrap genomen. Dit was heel lekker en eindelijk eens niet zo vet. Alle eten is geweldig vettig hier, geen wonder dat er zo veel Amerikanen moddervet zijn. Onderaan zie je ook nog een foto van ons hotel by night, heel gezellig.

1 opmerking:

Anoniem zei

Jullie hebben het daar wel goed zo te lezen! En wij maar denken dat het ontbijtbuffet op ons weekendje uitgebreid was.. Maar vergeleken met wat jullie voorgeschoteld krijgen, stelde dat van ons niet veel voor! Het is plezant om elke dag jullie verhalen te lezen. Doe zo verder en vergeet ondertussen niet om ervan te genieten!

Groetjes,
Tinne en Jan