woensdag 16 juli 2008

Dinsdag 15 juli: Yosemite

Vanmorgen zijn we op tijd opgestaan (6.30u), want we wilden plaats hebben om te ontbijten en we wilden ook snel richting Yosemite vertrekken.
Rond 8.15u zijn we dan vanuit ons hotel naar Yosemite gereden. Het was 12.00u toen we daar aankwamen. We besloten om de Tioga Road helemaal door te rijden tot aan de Tioga Pass en Mono Lake. Dat was wel een tocht van 4u met de auto (na al eens 4u gereden te hebben tot aan Yosemite), maar die route was wel de moeite! We hebben heel veel mooie natuur gezien (zelfs een paar herten!) en schitterende uitzichtpunten!
Om half zes kwamen we in ons hotel (Yosemite View Lodge) aan in El Portal, vlakbij Yosemite. Van dit hotel verwachtten we veel omdat we een kamer naast de rivier geboekt hadden. Die kregen we gelukkig ook. En we zijn heel tevreden! De kamer is enorm ruim en we hebben een mooi terras vlak naast de Merced River! De stroming hoor je hier heel hard binnen (behalve als de airco opstaat, die komt er wel bovenuit)! En in de badkamer hebben we een jacuzzi-bad staan! Dat hebben we nog niet uitgetest, dat zal voor morgen zijn.
Toen we daarstraks boven waren op de Tioga Road hadden we geweldig weer: veel zon en een beetje frisse wind. Maar hier beneden is het echt niet om te doen! Zo HEET!!! En dan was het nog maar half zes, wat moet dat ’s middags wel niet zijn? Dat zullen we morgen wel merken… Maar ik ben er een beetje bang voor dat het te warm gaat zijn om te hiken in Yosemite Valley…
In onze kamer hebben we ook een kitchenette. Daarstraks gingen we eens kijken in het winkeltje van het hotel om zelf iets klaar te kunnen maken, maar daar hadden ze niks van vlees. Toen kwam ik op het geweldige idee om dan maar naar Mariposa te rijden om een supermarkt te zoeken waar ze wel meer hadden… Uiteindelijk bleek dat een heel slecht idee te zijn geweest! Mariposa was 30 mijl rijden (enkel!) en daar hadden ze niet meer in de supermarkt dan hier! Voordeel is wel dat we daar goedkoper getankt hebben. ($4.55/gallon i.p.v. $5.55/gallon hier) Maar ja, dat hebben we op die 60 mijl wel opgereden… Het was ook donker toen we hier aankwamen. Slecht idee dus!
Nu gaan we in ons bed kruipen, want we willen morgen op tijd op zodat we voor de grootste hitte toch al wat gewandeld kunnen hebben…


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Tine en Raf,

Hier een heel jaloerse collega... Jullie maken dezelfde reis als wij gemaakt hebben in 2004 maar dan andersom.. Wij zijn van LA naar Palm Springs -> Gran Canyon -> Bryce Canyon -> Las Vegas -> San Francisco -> LA gegaan.
Mooi hé !!

En Tine, je zag er heel mooi uit zo te zien op de foto's. Spijtig dat ik niet kon komen kijken naar de misviering.
In elk geval geniet nog van je huwelijksreis en van de verdere vakantie hé !!

Groetjes

Inès

Anoniem zei

Jullie maken echt een schitterende trip die niet meer stuk kan ( om te watertanden!)
Geniet nog met volle teugen van de laatste week ...
Vakantiegroeten,
Monique (de la clase)