maandag 14 juli 2008

Zondag 13 juli: San Francisco

Vanmorgen wilden we het rustig aan doen, zien hoe lang we konden slapen... Raf was al 6.30u uit bed, en ik volgde om 7.15u. Niet echt uitslapen dus. Maar we konden onze tijd gebruiken om de foto's te uploaden die we gisteren niet op de blog gezet kregen.
We zijn in een Denny's (Amerikaanse diner) gaan ontbijten net buiten het hotel. We hebben zelf ons eigen ontbijt kunnen samenstellen en het was erg lekker! We hebben alletwee ons bord netjes leeg gegeten! We konden er tegen tot 's middags.
Nadat we uitgechekct waren, vertrokken we richting San Francisco. We maakten een stop bij Premium Outlets in Gilroy. Hier waren echt wel heel veel winkels! Nike, Reebok, Ralph Lauren, Levi's...enz. Ik heb mij een mooi truitje van Tommy Hilfiger gekocht voor heel wat minder geld dan het bij ons zou kosten! Ook hebben we een nieuw Sony-fototoestel gekocht. De zoomer van de onze werkte echt niet meer fatsoenlijk en dat is veel te vervelend om foto's te trekken. Als je niet kunt inzoomen, heb je er niet veel aan. Dus hebben we een nieuwe gekocht. Dat is dan maar een cadeautje voor mijn verjaardag. Hopelijk blijft deze nu wel goed werken.
Na de outletshopping zijn we doorgereden naar 'The city by the bay'. Toen we bijna in het centrum waren, begon het heel druk te worden. We zijn eerst naar Fisherman's Wharf gereden waar we zowaar een parkeerplaats op straat hebben kunnen bemachtigen! We hebben daar eventjes rondgewandeld. Later zijn we de auto gaan halen om naar het hotel te gaan en hem daar te parkeren.
Het inchecken verliep niet zo vlot (beetje zever over het wel of niet recht hebben op een kingsize bed) en het parkeren ook niet (men had onze kamernummer blijkbaar niet gegeven), maar uiteindelijk belandden we toch op onze kamer. Die is wel netjes, maar we hebben echt een mini-badkamer.
Nadat we al onze spullen 'gedropt' hadden in de kamer zijn we weer naar Fisherman's Wharf gewandeld waar we fietsen wilden huren. Toen we daar aankwamen, zagen we daar een tandem tussen staan! Dat leek ons wel eens leuk om te doen! Het duurde wel even voordat het papierwerk was ingevuld, maar daarna konden we vertrekken richting Golden Gate Bridge! Ik reed eerst vooraan, maar we hebben toch gewisseld, anders denk ik niet dat we er zonder kleerscheuren vanaf gekomen waren! Het was een heel eindje fietsen tot de brug (8 km enkel) zodus konden we lang genieten van alle mooie uitzichten. We hebben er zo'n twee uur over gedaan om heen en terug te geraken(we zijn een heel aantal keren afgestapt om foto's te trekken). Uiteindelijk hebben we dus zo'n 16 km gereden (met soms wel steile bergop!!! al een geluk dat je nadien dan ook bergaf kunt! ;-)), een mooie rit waar we allebei van genoten hebben.
We leverden onze tandem terug in en gingen iets eten in één van de typische visrestaurantjes op Fisherman's Wharf. Raf en ik hadden allebei wel zin in pasta met vis en bestelden dat dan ook. Spijtig genoeg viel het eten enorm hard tegen! Deze kok had blijkbaar nog nooit van kruiden gehoord! Zo flauw! Bovendien waren de calamares en de scampi te lang gekookt en waren dus taai. Echt niet voor herhaling vatbaar!
Ondertussen begon het hier serieus af te koelen en we zijn terug naar het hotel gewandeld. Morgen staan onder andere een bezoek aan Alcatraz, Chinatown en Union Square op het programma. "We'll keep you posted!!!"

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Tine en Raf
Wij zijn van deze morgen terug uit Turkije (een dag eerder dan gepland, maar blijkbaar heeft de maatschappij het recht de vlucht 24u te vervroegen :s )en we hebben een week slecht gegeten! Wel ongelofelijk veel zon en dus nu een mooi bruin kleurtje. K heb net al jullie blogs al gelezen ( je maakt er werk van!) en dan kan ik vanaf nu up to date blijven eh :) Geniet er nog ten volle van, een huwelijksreis maak je maar één keer in je leven eh! Dikke zoenen