dinsdag 22 juli 2008

Maandag 21 juli: Grand Canyon

Deze nacht hebben we echt wel goed kunnen slapen in ons kingsize bed in Kingman! Ik was al wel te vroeg wakker naar mijn goesting, want Rafke was al in de kamer aan't ronddripselen.
We gingen dan maar ontbijten rond 7.15u. Dat was weer in de prijs inbegrepen en het smaakte ons goed.
Nadien vertrokken we naar de Grand Canyon. We wilden eigenlijk van Kingman naar Williams de Route 66 rijden, maar dat was een probleem. Toen we de snelweg opgingen, stond daar een bordje 'Historic Landmark Route 66'. Dus wij dachten dat dat de juiste was. Niet dus. Daar kwamen we wel pas achter toen we Williams al gepasseerd waren... Toen we bijna aan de Grand Canyon waren (nog 19 mijl of zo) zijn we dan toch nog teruggekeerd (zot als we waren). We wilden toch dat stukje historische route niet gemist hebben. Het was op dat moment wel 1.5u terug rijden naar Seligman. Uiteindelijk kwamen we daar aan en veel was er niet te zien. We hebben daar gegeten in een echte ouderwetse diner en nog wat foto's getrokken en toen zijn we we terug richting Grand Canyon gereden.
Daar kwamen we dan om 15.30u aan. We hebben eerst twee view points bezocht waar we de Grand Canyon in al z'n glorie konden bewonderen! Echt wel mooi! Op het eerste uitzichtpunt zagen we al een condor over ons vliegen! Wat een serieus beest seg!!! Spijtig dat Raf juist te laat was om er een goede foto van te kunnen nemen.... Maar ja, we hebben hem dan toch maar gezien!
Nadien zijn we doorgereden naar Maswik Lodge (ons hotel). Daar checkten we in en gingen onze spullen in de kamer leggen. De kamer hier was gelukkig heel proper en ruim. (We hebben in Death Valley onze portie vuiligheid wel gehad!)
We wilden toch nog iets bezocht hebben vandaag, dus besloten we om de Desert View Drive te rijden. Dit is een tocht van ongeveer 48 mijl langs een aantal view points. Het was wel de moeite!
Ook hebben we weer een beetje regen gehad hier. Maar ik denk dat er vanavond en deze nacht nog wel meer regen en onweer aankomt (is hier al deftig aan't bliksemen nu). Maar ja, zolang dat het morgen maar goed weer is!
Nu hebben we juist gegeten in het zelfbedieningsrestaurant van ons hotel. We hebben allebei pasta gegeten. Deed nog eens deugd na alle burgers!
Morgenvroeg staat een helicoptervlucht over de Grand Canyon op het programma! Daar kijken we wel heel erg naar uit! Het verslag volgt!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik kan lezen dat jullie er volop van genieten, ook al zijn er soms wat tegenslagen (zoals krekels)... Gelukkig dat jullie een rondreis doen zodat je toch maar 1 of 2 nachten in elk hotel verblijft eh. En op zoveel hotels kan je moeilijk verwachten dat alles 100% jullie zin gaat zijn natuurlijk... Hier is vandaag het zonnetje erdoor gekomen. Ben lekker gaan paardrijden (wel in een piste vol modder) en nu is 't tijd om de bureau op te ruimen :) Ik wou da'k mijn vakken & jaren vroeger wist, zoda'k toch al wa meer kan klasseren ... Maarja, niks aan te doen :)

Veel liefs uit Maarksum ;)