zaterdag 26 juli 2008

Vrijdag 25 juli: Bryce Canyon NP - Capitol Reef NP

Deze morgen zijn we weer goed op tijd opgestaan omdat we eerst nog een paar dingen wilden gaan bekijken in Bryce voordat we vertrokken naar Capitol Reef NP. We hadden gisteren immers niet alles kunnen bekijken. Eerst een stevig ontbijt en weg waren we. We zijn dan naar Bryce Point gaan kijken, een plaats waar je een heel ‘amfitheater’ ziet van ‘hoodoo’s' en ook nog naar Sunset point. Deze plaatsen waren zeker nog meer dan de moeite om te bekijken!
Daarna zijn we even de carwash binnengereden. Na ons avontuurtje in de wildernis kon onze auto wel een poetsbeurtje gebruiken.
Na de poetsbeurt zijn we richting Capitol Reef NP vertrokken. Deze keer geen zandwegen of zo, maar een mooie ‘scenic’ weg die netjes aangegeven stond. Rond een uur of 11 waren we dan al in Capitol Reef en zijn we onmiddellijk aan onze ontdekkingstocht door het park begonnen.
We zijn gestart met een korte reportage in het visitors center over het ontstaan en de inwoners van de canyon.
Na de video zijn we door het dorpje Fruita gereden, een kleine Mormoonse gemeenschap midden in de canyon. Heel rustig, heel vredevol, met veel boomgaarden. Na een tijdje rijden en een klein zandpaadje kwamen we aan een grot waar een echte desperado ‘Butch Cassidy’, bekend van vele bank- en treinovervallen, zijn toevlucht had gezocht.
Na een mooie tocht tussen de rotsen langs het oude schooltje van Fruita, rotstekeningen van vroegere volkeren en een zeer klein huisje waar 10 mensen in geleefd hebben, zijn we terug gereden naar Torrey om iets te eten te zoeken want intussen was het al 2u en begonnen onze maagjes stevig te knorren. Eén probleem echter: er was niets te eten te vinden. Wij zijn dan maar richting ons hotel gereden want daar zou wel een restaurant zijn: tevergeefs! Gelukkig was er aan de overzijde van de straat een kleine bar/eethuisje waar we eindelijk onze honger konden stillen. Hoewel de serveerster vertelde dat het fastfood was, hebben we toch lang moeten wachten.
Na de lunch zijn we de weg terug overgestoken en hebben we ons aangemeld bij het hotel. We hebben hier een mooie, grote kamer. Om de dag af te sluiten hebben we nog gezwommen in het zwembad, uitgerust in de ‘spa’, het einde van een film gekeken die we in het vliegtuig gestart waren, de dag van morgen gepland, …





1 opmerking:

Unknown zei

Hey bruidspaar! Wat een prachtige foto's!! Jullie genieten duidelijk van een supergeslaagde huwelijksreis en wittebroodsweken. Hier is het sinds gisteren eindelijk beginnen zomeren, maar op zen belgisch, ineens extreem warm en al meteen bekopen met onweersbuien. De citytripbende is vandaag gaan fietsen in Nederland blijkbaar, die ouders van ons zijn toch sportief hé, maar ik ben er zeker van dat het drinken en het eten ook wel vlot zal verlopen. Ik tel ondertussen verder af naar mijn bevalling, nog 31 dagen in theorie... Toch nog even genieten van de rust ook hoor en volgende week een paar dagen naar zee, met hopelijk goei weer. Nog veel plezier en mooie foto's gewenst! Lieve groetjes Erika xxx